Πολιτιστικά Τμήματα | Χορευτικό

Χορευτικό Τμήμα


Η υλοποίηση ενός από τους σκοπούς του Συλλόγου μας, λαμβάνοντας υπόψη  την επιθυμία και ανάγκη πολλών από εμάς να ερχόμαστε σε επαφή με τις ρίζες και τις παραδόσεις του λαού μας, οδήγησε στη δημιουργία του χορευτικού τμήματος το 1995.

Ένα τμήμα με σκοπό την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων όπου έζησε και δημιούργησε ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας αποτελείται από ενήλικους χορευτές, άνδρες και γυναίκες, συναδέλφους και γενικότερα φίλους της παράδοσης. Την εκμάθηση των χορών αναλαμβάνει πάντα ειδικευμένος και έμπειρος χοροδιδάσκαλος.

Στο πρόγραμμα των επιδείξεων  του τμήματος μας απαριθμούνται εξήντα περίπου χοροί, από όλη την Ελλάδα όπως: Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Νησιά, Μικρά Ασία.
Οι φορεσιές που έχουμε στο τμήμα μας είναι:
α) πιστή αντιγραφή εκείνη της Αλεξάνδρειας (ΓΙΔΑ) με την περικεφαλαία του Μεγ. Αλεξάνδρου και β) αυτή της Θράκης.

Επιθυμώντας να παρουσιάσουμε στα μάτια του θεατή αναβίωση χορών και εθίμων, τις χορευτικές παραστάσεις συνοδεύει ζωντανή παραδοσιακή μουσική και οι φορεσιές είναι αντίστοιχες της κάθε περιοχής.

Έχουμε διοργανώσει μέχρι τώρα τρία χορευτικά φεστιβάλ με τον τίτλο «Ας κρατήσουν οι χοροί» και μετράμε συμμετοχές σε εκατοντάδες παραστάσεις άλλων διοργανωτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη συνδιοργανώσαμε με άλλους Πολιτιστικούς Φορείς εκδηλώσεις με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικές με την λαϊκή παράδοση.

Συνεχής προσπάθεια του Συλλόγου μας, η διάδοση και διάσωση των ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Copyright © 2013 pasdei.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.