Αθλητικά τμήματα | Σκάκι

Σκακιστικό Τμήμα


Το σκάκι, ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια του κόσμου, συνδυάζει το άθλημα, την επιστημονική σκέψη και την τέχνη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των πνευματικών και δημιουργικών δυνάμεων.

Στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης αυτές οι αξίες εκτιμήθηκαν από νωρίς, με την ίδρυση του τμήματος το 1984. Έκτοτε ο Σύλλογός μας έχει αναπτύξει πλούσια δράση στον σκακιστικό χώρο.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Βλάσσης Γιώργος εξελίσσει τη διαδικασία εκμάθησης, υποδεικνύοντας μια σειρά από τεχνικές που περικλείουν ανάπτυξη, άμυνας, επιθέσεις, «θυσίες», συνδυασμούς κ.α. Επισημαίνει την αξία της οικονομίας στο συνδυασμό χώρου και χρόνου και της ψύχραιμης σκέψης, και καθιστά τους μαθητές του ικανούς «στρατηγούς» στη σιωπηρή και αναίμακτη «μάχη» που ονομάζεται σκάκι.

Οι μαθητές της ακαδημίας μας εξελίσσονται σε σκακιστές που διαπρέπουν στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αλλά και σε σχολικά πρωταθλήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τη λήξη ενός σκακιστικού αγώνα οι «αντίπαλοι» ανταλλάσουν απόψεις για την έκβαση του, αλληλοδιορθώνονται και συμπληρώνουν τις γνώσεις τους.

Μεγάλες στιγμές για την σκακιστική μας ομάδα : η διοργάνωση μίας εκ των ημιτελικών φάσεων του Champion League, του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1996. Μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση από όπου πέρασαν μεγάλα ονόματα, όπως ο Ούγγρος Zlatan Pibli και ο Ρώσος Knabi Frann Alexander (παγκόσμιος πρωταθλητής το 1999 στο Las Vegas.)

Στη μακρά αυτή διαδρομή διακρίθηκαν με τη σημαία του ΠΑΣ Πρ Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης ο Χριστόδουλος Μπανίκας πρωταθλητής Ελλάδος, επίσης ο Θάνος Βρούτσας, η Γεωργία Βρούτσα, ο Ορέστης Θρασυβουλίδης και άλλοι.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι ανεκτίμητη ήταν στην ανάπτυξη του σκακιού για το Σύλλογό μας η προσφορά του Σταύρου Ψωμιάδη μέχρι που απεβίωσε τόσο πρόωρα τον Αύγουστο του 2011 . Ο Σύλλογος μας θέλοντας να τιμήσει αυτή την προσφορά του διοργάνωσε τουρνουά στη μνήμη του στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

Copyright © 2013 pasdei.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.