Νέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣ Πρ. ΔΕΗ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου που διοργανώνει η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης στις 27,28 και 29 Ιουνίου.

 

O Σύλλογος μας συμμετέχει με τα τμήματα της ηλεκτρικής κομπανίας και του χορευτικού.

 

Η Ηλεκτρική Κομπανία, που καμία σχέση δεν έχει με "ηλεκτρικά όργανα", άρχισε να σχηματίζεται σιγά σιγά το καλοκαίρι του 1995 από μερικούς εργαζόμενους στην ΔΕΗ. Η κοινή τους αγάπη για το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι έψαχνε να βρει διέξοδο μέσα από την καθημερινότητα και τον εργασιακό τους περιβάλλον. Έχοντας την γνώση των οργάνων, την αγάπη για την μουσική και το μεράκι, μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε όποια εκδήλωση κι αν συμμετάσχουν.

 

Το τμήμα της ηλεκτρικής κομπανίας θα εμφανιστεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 21:00 σε ένα πρόγραμμα λαϊκής και έντεχνης μουσικής.

 

Η υλοποίηση ενός από τους σκοπούς του Συλλόγου μας, λαμβάνοντας υπόψη  την επιθυμία και ανάγκη πολλών από εμάς να ερχόμαστε σε επαφή με τις ρίζες και τις παραδόσεις του λαού μας, οδήγησε στη δημιουργία του χορευτικού τμήματος το 1995. Ένα τμήμα με σκοπό την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων όπου έζησε και δημιούργησε ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας αποτελείται από ενήλικους χορευτές, άνδρες και γυναίκες, συναδέλφους και γενικότερα φίλους της παράδοσης. Σκοπός του χορευτικού τμήματος είναι η διάδοση και διάσωση των ελληνικών παραδοσιακών χορών.

 

Το χορευτικό τμήμα θα δώσει μια παράσταση δημοτικών χορών από όλη την Ελλάδα και τραγουδιών από την Ανατολική Ρωμυλία, το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 20:30.

Η ύπαρξη και η δράση του Συλλόγου βασίζεται  στην προσπάθεια του Διοικητικού της συμβουλίου , αλλά και στην προσφορά και την συμμετοχή των μελών της.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα παρουσία σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ευχαριστούμε που συνεχίζετε να στηρίζετε όλες τις προσπάθειες των τμημάτων του συλλόγου μας.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήμα της Αδελφότητος  επί της Λεωφόρου OXI, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Παύλου.

 

 

 

 

 

 

Με τιμή,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ Ε.                            ΚΑΛΟΓΙΟΥΡΗΣ Π.

Copyright © 2013 pasdei.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.